Begin typing your search above and press enter to search.

Nieuwe opleiding vanaf 2022

Music Production Lab

Summa College is al ruim 10 jaar succesvol met de MBO muziekopleidingen Rock City Institute en Metal Factory. In Elsevier’s Keuzegids worden beiden steevast als ‘Topopleiding’ benoemd en de laatste jaren zelfs als de beste Artiestenopleiding Muzikant van Nederland gekozen. Vanaf het volgend schooljaar gaat Summa een derde pijler toevoegen, meer gericht op het profiel van componist/producer: Music Production Lab (MPL).

 

Music Production Lab is een 3-jarige MBO 4 studie die studenten met een fascinatie voor muziek opleidt tot ondernemende creatievelingen van de toekomst. Tot makers die zowel autonoom als in opdracht muziek en audio producten creëren én dat binnen de snel veranderende industrie in de markt weten te zetten. Wij zoeken bij MPL vooral naar muzikale talenten, die vanuit een studio omgeving aan hun content willen werken en zich aan het voorfront van nieuwe technologische ontwikkelingen thuis voelen.

 

Persoonlijke ontwikkeling:

Om je als ondernemende kunstenaar later succesvol te kunnen positioneren, is het cruciaal om je eigen kwaliteiten en leerpunten te kennen. Binnen de opleiding is er dan ook veel ruimte voor persoonlijk maatwerk. Je bepaalt voor een groot deel je eigen route, bereikt concrete leerdoelen en zet hiervoor zelfstandig activiteiten op. Jij hebt de regie en krijgt van onze coaches de juiste ondersteuning en feedback. Zo leer je je eigen skills te ontwikkelen en hoe je deze up-to-date kunt houden.

 

Leeromgeving:

MPL wil een vrijplaats bieden, waar je als onderzoekende, creatieve muzikant kunt ontdekken en kunt experimenteren om uit te vinden waar precies je talenten en ambities liggen. De opties zijn oneindig; schrijf je je eigen songs, produceer je tracks voor anderen, maak je het klank ontwerp voor een commercial, componeer je filmmuziek enzovoorts. Er zal veel aandacht zijn voor nieuwe manieren van creëren, (net)werken, en ondernemen. Onze studieplekken worden ingericht met actuele technologie op het gebied van audio, video en VR, aangepast aan de hedendaagse eisen van de creatieve industrie. Het MPL team zal bestaan uit docenten, die zelf allemaal actief in deze sector werkzaam zijn en die graag hun passie, expertise en professionele netwerk met je willen delen.

 

Locatie:

Regio Eindhoven is bij uitstek een plek voor technische koplopers, Brainport staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve karakter en daarom is voor ons de synergie van muziek en technologie vanzelfsprekend. De combinatie met Rock City Institute en Metal Factory biedt een compleet aanbod voor muzikanten die verder denken dan de huidige muziekscene.

 

Vragen?

Neem contact met ons op via summa-artiest@summacollege.nl en we komen z.s.m. bij je terug met een reactie.